Infra - Wellness Centrum

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szauna

Az infraszauna hatásai:


Napjainkban a felgyorsult életmód és a nem megfelelő táplálkozás következtében immár népbetegségnek számít az elhízás. Az infraszaunával azonban ez kezelhető!

Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk akár 600-800 (hagyományos szaunában: 300) kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amíg az infraszauna melege éri a testet, az dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, amivel ugyanúgy zsírokat és káros méreganyagokat is kiválaszt a testből. Így a folyamat alatt nem csak testfolyadékot, hanem a kilóit is elveszíti. Kutatások kimutatták, hogy egységnyi időt infraszaunában eltöltve szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mintha ugyanennyi időt futott vagy evezett volna.

Az infraszauna hője nem csupán a bőrfelületet éri, hanem annál mélyebbre hatolva növeli a vérkeringést, hogy a vér ezt a keletkezett hőt elszállítsa, ennek következtében segít a véredények kitágulásában és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását. Ez azért következik be, mivel a megnövekedett vérkeringés elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat és a káros méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja azokat, ezzel elősegítve felépülésüket. Valamint fontos azt tudni, hogy az izmok akkor tudják ellátni megfelelően a feladatukat, akkor ruganyosak eléggé, amikor az őket körülvevő sejtek melegek Az infraszauna erősíti az immunrendszert is, mivel a mélyre hatoló melege egy látszólagos lázállapotot idéz elő, ami ellen a test védekezni kényszerül. Ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges tényleges betegségek ellen.

Emellett mivel infraszaunázás közben jelentős izzadás tapasztalható, az ezzel az izzadással a szervezetből kiváló méreganyagok hatására a test ellenálló képessége nagymértékben megnő. Említettük már, hogy infraszaunázás közben nő a vérkeringés intenzitása. Ez magára a vérre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív jobban dolgozik, a szívizmok megerősödnek és a későbbiekben a vérkeringés nagyobb teherbíró-képességével jár. Amikor futunk, vagy edzünk, akkor sem főleg az izmok méretének növeléséért tesszük, hanem azért, hogy leterheljük a szervezetünket, ezzel jobb működésre, ellenállóbbá téve azt. Erre az infraszauna egy könnyű és kényelmes megoldást jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is sokkal gyorsabban végrehajtódnak, segítve ezzel a szervezetet az káros méreg-, és salakanyagok kiválasztásában. Főleg a különböző mérgező és veszélyes nehézfémek, például higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav felhalmozódását gátolja a folyamat meg. Nem csak belső, hanem külső hatásai is vannak a szervezetre nézve, elősegíti a narancsbőr eltüntetését is.

Ez a szépségszalonokban már bevett szokássá vált, mégpedig hogy a narancsbőrt infraszaunával kezelik, ugyanis segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll, ezt az infraszauna által megnövekedett izzadtságtermelés által könnyen eltávolíthatjuk szervezetünkből. Az infraszauna hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére sokkal hatékonyabb. Nemcsak a narancsbőr eltávolításában nyújthat segítséget, hanem a bőr megszépítésében is, ugyanis elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak a felvételét, eltünteti ez által a különféle bőrhibákat és pattanásokat, valamint sokkal ellenállóbbá, egészségesebbé teszi azt. Abból következően, hogy az infraszaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, a sebek is gyorsabban gyógyulnak, mint ha nem foglalkoznánk velük.

Az infraterápia akár meg is szüntetheti a különféle ízületi fájdalmakat, ugyanis tudományos kutatások igazolták, hogy az eljárás bizonyítottan jótékony hatással van a ficamok, izomgörcsök és az ízületi merevségre. Enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb ilyen típusú, az idős korral járó tünet is, nemcsak sportolóknak ajánlott tehát ez a terápiás kezelés, hanem időseknek is. A talán leggyorsabban jelentkező és érezhető hatása a rendszeres infraszauna használatának a frissesség, felüdülés. Ez egy nagyon fontos dolog a mai felgyorsult világban, ugyanis ezzel könnyedén megszüntethető a stressz, a szorongásos betegségek és a depresszió is.


 

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz